Nova sezona Poletavcev in NajPoletavcev

Nova sezona Poletavcev in NajPoletavcev

Danes, 10. junija 2024, začenjamo novo sezono Poletavcev in NajPoletavcev, ki bo trajala vse do 10. septembra 2024.

Poletavci lahko postanejo otroci od 7. do 12. leta, ki bodo med počitnicami 30 dni brali 30 min na dan. Berejo lahko katerokoli čtivo po lastni izbiri. V poseben letak, ki ga prejmejo v knjižnici ali na potujoči knjižnici, vsak dan zabeležijo, kaj so prebrali. Izpolnjen letak naj nam nato vrnejo v knjižnico do 10. septembra. Več informacij o projektu lahko najdete na spletni strani poletavci.si.

NajPoletavci lahko postanejo otroci od 13. do 16. leta, ki bodo med počitnicami prebrali 3 knjige po lastni izbiri. Prebrana dela naj zabeležijo na poseben obrazec, ki ga v tiskani obliki prejmejo v knjižnici ali na potujoči knjižnici, lahko pa namesto tega oddajo elektronski obrazec, ki se nahaja na spletni strani najpoletavci.si.

Vse otroke, ki bodo pravočasno oddali izpolnjene letake oz. obrazce, bomo v petek, 20. septembra 2024, povabili na zaključni dogodek Dan za Poletavce in NajPoletavce, na katerem bodo prejeli lepe nagrade in sodelovali v žrebanjih za glavne nagrade.

Lepo vabljeni k sodelovanju.

Družinsko branje

Z jutrišnjim dnem zaključujemo 8. sezono Družinskega branja. Če imate doma še kakšne izpolnjene kupone, jih brž prinesite v knjižnico in zamenjajte za nagrade.

 

Že sedaj vas vabimo, da se nam pridružite tudi v 9. sezoni, ki se začne 15. oktobra 2024.

Dostopnost