Izposoja

Izposoja gradiva je možna samo s člansko izkaznico. Brez izkaznice je mogoče samo vračanje gradiva.

Na eno izkaznico si lahko uporabnik izposodi neomejeno število leposlovja, strokovnega gradiva, časopisov in revij in enot avdio ali video gradiva (video kaseta, DVD, CD, CD-ROM)
Rok izposoje:

  • LEPOSLOVJE – 21 dni
  • STROKOVNA LITERATURA – 21 dni
  • ČASOPISI IN REVIJE – 7 dni
  • AVDIO IN VIDEO GRADIVO, CD-ROMI – 21 dni

Gradivo, ki ga potrebujete, lahko tudi naročite ali rezervirate. Ti storitvi lahko opravite preko Moje knjižnice, tudi v tem primeru potrebujete geslo, ki ga dobite v knjižnici.

Gradivo lahko naročite tudi osebno, preko telefona 04 5923 883 ali preko elektronske pošte.

O prispelem rezerviranem gradivu uporabnike obveščamo avtomatično po elektronski pošti oziroma osebno po telefonu.

Rezervirano gradivo mora bralec prevzeti v štirih delovnih dneh od dneva obveščanja.

Stroške obvestila zaračunamo, če bralca o prispelem rezerviranem gradivu obvestimo po telefonu.

Podaljšanje gradiva je brezplačno. Izposojeno gradivo lahko podaljšate osebno, po telefonu, po elektronski pošti, na spletu preko storitve Moja knjižnica. Za to storitev je potrebno geslo, ki se ga dobi v knjižnici.

Izposojevalni rok je možno podaljšati 2-krat. Gradiva ni mogoče podaljšati, če je že naprej rezervirano. Gradivo, ki mu je zaradi pretečenega roka izposoje bil izstavljen opomin, je možno podaljšati le osebno v knjižnici ali preko telefona. Podaljšanje preko interneta v takem primeru ni mogoče.

Članom je na voljo tudi SMS storitev obveščanja, s katero jih knjižnica predhodno obvešča o bližajočem se poteku roka izposoje. SMS sporočila so plačljiva po ceniku mobilnega operaterja člana.

Z medknjižnično izposojo se zagotavlja splošna dostopnost knjižničnega gradiva uporabnikom. Iz drugih knjižnic se lahko naroči gradivo, ki ga v naši zbirki nimamo, hkrati pa gradivo iz svoje knjižnične zbirke posredujemo drugim slovenskim knjižnicam. Uporabnik sam krije stroške medknjižnične izposoje, ki se zaračunavajo po veljavnem ceniku.

Zalogo drugih slovenskih knjižnic lahko pregledujete v katalogu Cobiss.

Knjiga na dom

Invalidom, ostarelim bralcem, ki težko pridejo v knjižnico, potujoči knjižničar po predhodnem telefonskem dogovoru pripelje gradivo na dom.

julij 2024
P T S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Dostopnost